Hampatryffelbollar

Detta inlägg innehåller annonslänkar

Här kommer ett fantastiskt recept på supergoda och nyttiga rawfoodbollar!😍

Ingredienser:

Gör så här:

Ta ut kärnorna från dadlarna.
Finriv kakaomassan på rivjärn.
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills allt blivit till en krämig deg.
Forma till små bollar och rulla i exempelvis hallonpulver.
Ställt kallt en stund innan servering.
Går fint att förvara i frysen.

Visste du att …
Växten hampa antas ha sitt ursprung på Himalayas sluttningar och är en ettårig ört som växer väldigt fort, är tålig och robust och vid skörd kan växtens alla delar brukas till olika ändamål. Fibrerna i stjälken används till papper, rep och tyg.
Hampafröet är ett fascinerande litet frö som anses vara ett riktigt ”superfood”. De är rika på fibrer, vitaminer och mineraler så som E-vitamin, kalium, fosfor och magnesium. De innehåller alla essentiella aminosyror vilket gör det till en bra vegetabilisk källa för fullvärdigt protein (ca 35 g protein per 100g).
Skalade hampafrön kan användas till müsli, gröt, smoothies, sallader och bakning. De kan också malas till en massa som liknar jordnötssmör och användas som ett gott pålägg med rund, fyllig och nötig smak. Hampafrön fungerar till och med utmärkt till grytor eller helt enkelt som ett mättande och nyttigt tilltugg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s