Meditationskurs – Nybörjare

Kanske har du funderat på att börja meditera, eller är nyfiken på hur man gör? Kanske har du redan börjat men får ingen rutin på det? Eller så vill du bara utvecklas mer som person – komma i kontakt med ditt inre, lära känna dig själv bättre och öva på att stilla sinnet och lyssna till vägledningen du har inom dig. Eller kanske behöver du bara en stunds egentid för att fylla på med energi? Känner du igen dig i något av ovanstående, då är denna kursen för dig!

Meditation är någonting alla kan lära sig och något som alla har nytta av oavsett vem du är. Det är ett fantastiskt verktyg vid bland annat stress och utmattning, men likaväl för att utforska vårat inre och för att lyssna till den inre vägledningen vi alla har inom oss. I dagens samhälle, och framförallt i den rådande situation som samhället befinner sig i just nu med denna enorma kollektiva stress och oro, så är meditationen extra viktig. När vi mediterar i grupp så blir det dessutom en fin dynamik och en kraftfullare energi än när vi gör det på egen hand, men med tanke på situationen idag så kommer vi vara en liten grupp om 5 kursdeltagare så att vi kan hålla avstånd.

I meditationskursen för nybörjare kommer du under sex veckor få testa på att meditera, få lära dig mer om andning samt prova på olika typer av meditation. Vi varvar praktik med samtal och deltagarnas egna reflektioner. Det krävs ingen tidigare erfarenhet. Efteråt bjuds det på te.

DATUM & TID
Måndagar 14/9, 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 19/10
Klockan 19:30 – cirka 20:45

PLATS
Room for Recovery, Smörhålevägen 5C i Kungsbacka.
(Gratis parkering finns precis utanför)

PRIS
1800 kr.

ÖVRIGT
Kom gärna 10 minuter innan så att du kan få tid att landa. När kursen väl startat så är ytterdörren låst. Kom i mjuka och bekväma kläder.

Observera att det är först till kvarn med platserna. För att boka en plats redan nu så besök https://www.bokadirekt.se/boka-tjanst/power-within-30031/meditationskurs-nybörjare-1076571

Varmt välkommen!
/Elin

”De flesta av oss har redan tidigt fått lära oss att ett aktivt sinne är ett värdefullt sinne. Det är helt klart att vi behöver färdigheterna hos ett vaket och kreativt sinne för att fungera, för att skapa, åstadkomma och förverkliga saker och för att njuta av livet. Samtidigt är det oerhört värdefullt med ett stilla sinne, men inte alls lika erkänt eller uppskattat. När tankarna och det inre tjattret tystnar får vi tillträde till djupare nivåer i medvetenhet. Och när vi kan kombinera dessa förmågor – det aktiva sinnet, som låter oss utforska världen av former och fenomen, och det stilla sinnet, som för in klarhet och balans i medvetandet – befinner vi oss i den bästa positionen för att styra våra energier och göra de mest utvecklande valen, som bäst tjänar oss, mänskligheten och jorden.”

David Simon, ur Meditationens hemligheter av Davidji