Retreat Chakra Empowerment

Vill du känna dig trygg och kreativ, ha gott självförtroende, självkänsla, tydlig kommunikation, självinsikt och medvetenhet? Vill du skapa möjligheter för detta på den pittoreska grekiska ön Samos med sin skönhet och genuina charm?  Följ då med oss på vårt retreat till Samos i Grekland, den 1-8 oktober 2022!

På förmiddagarna erbjuds du MediYoga, meditation och en djupdykning i ditt chakrasystem med hjälp av bland annat reflektionsfrågor och övningar. Vi ägnar oss åt ett chakra per dag, så när veckan är över har vi gått igenom och stärkt hela energisystemet. Eftermiddagarna njuter du av på ditt sätt. Kanske tar du en grekisk sallad på tavernan, läser en härlig bok i solstolen, tar ett dopp i det klarblå vattnet, gör en utflykt eller utforskar ett stycke grekisk historia. Anna och Elin meddelar varje dag var de kommer äta lunch och middag, så om du inte vill äta själv eller ha egentid så är du alltid välkommen att göra dem sällskap.

Detta är en vecka av balans – vi ägnar oss åt personlig utveckling och reflektion men också åt avkoppling och livsnjuteri. Visst låter det härligt?

Resedetaljer:

 • 1-8 oktober 2022
 • Utresa: Landvetter-Samos 1/10 kl 05.55. Ankomst 10.25
 • Hemresa: Samos-Landvetter 8/10 11.25. Ankomst 13.55
 • Pris: 12 500 kr

Detta ingår:

 • Direktflyg tur/retur inkl. skatter, avgifter och 1 incheckat bagage á 20 kg
 • Mat på flyget (standardmåltid)
 • Transfer
 • Hotell, del i dubbelrum
 • Frukostbuffé
 • Retreat Chakra Empowerment 

Detta ingår ej:

 • Lunch
 • Middag
 • Hotellskatt (blir totalt cirka 100 kr/rum). Läs mer om hotelskatten här.

Viktig information:

 • Sista bokningsdag är 1 augusti 2022.
 • Färre är sex deltagare så ställs retreatet in, med full återbetalning.
 • Enkelrum är ej tillgängligt
 • Om det är någon speciell du vill dela rum med så gör er bokning gemensamt.

Om hotellet

Hotell Kouros Seasight är beläget precis vid havet och har ett fint poolområde med utsikt över stranden. Intill poolområdet ligger poolbaren – en swim up-bar, så du kan sippa på svalkande drycker direkt i poolen. Frukosten serveras vid den trevliga utomhusrestaurangen vid stranden. På stranden finns solstolar och parasoller att hyra, och vill du ha lite fart och fläkt finns det vattensporter mot avgift i närheten.

För den som vill träna finns ett gratis litet gym. Wifi erbjuds utan kostnad i allmänna utrymmen. Mysiga Pythagorion som ligger ca 1,2 kilometer bort har ett stort utbud av restauranger, barer och butiker. Och hamnpromenaden är en trevlig plats att strosa på kvällen.

Hotellet har fått utmärkelsen, Silver – customer choice award, inom sin klass och kategori baserat på Apollos egna gästers kundnöjdhet. Du kan läsa mer på Apollos hemsida eller direkt på hotellets hemsida: https://kourosseasight.gr/

Resmålet

Pythagorion står upptagen på Unescos världsarvslista, tack vare de många arkeologiska fynd som finns här. Orten ligger som en amfiteater runt hamnlagunen, som kantas av en inbjudande hamnpromenad med tavernor, caféer och barer. Här slår man sig ner i skymningen och njuter av solnedgången, folklivet och åsynen av alla fina segelbåtar, motorbåtar och små fiskebåtar som ligger förtöjda vid kajen.

I var sin ände av hamnpromenaden ligger två mindre stränder. Stränderna består av klappersten, sand och stenar, så det kan vara bra att ta med sig ett par badskor. Från hamnen avgår badbåtar nästan dagligen till en av öns sandstränder, den fina, långgrunda Psili Ammos-stranden. Läs mer om Samos och Pythagorion här.

Om oss som håller i retreatet

Anna Mårts

Våren 2013 stod Anna på randen till en utbrändhet vilket ledde till att hon var tvungen att rannsaka sitt liv. För kanske första gången under hennes då 35-åriga liv gav hon sig själv tillåtelse att helt och fullt lyssna inåt. Vad ville hon göra? Hur ville hon leva? Och framför allt, hur ville hon må?

Dessa frågor ledde henne in på en helt ny livsväg som har kantats av utbildningar inom personlig och andlig utveckling vilket har bidragit till hennes eget inre arbete. De arbetssätt som har förankras i henne och som hon nu arbetar med är främst MediYoga, Gong-terapi, healing, öronakupressur och grounding.

Anna menar att genom att skala av saker i det yttre, sänka kraven på oss själva, prioritera det som ger oss energi och glädje samt dagligen stilla oss i meditation gör att vi kommer närmare vår egen sanning. Vi har alla svar inom oss och det gäller att lyssna och våga följa den inre rösten. För vem gömmer sig egentligen där bakom alla föreställningar och upplevda förväntningar, bakom alla fasader och masker? Vem är du, där innerst inne?

Elin Pehrsson

Elin har alltid haft ett stort intresse för personlig utveckling, filosofi och andlighet – något hon upptäckte redan som tolvåring. Hösten 2017 var hon nära en utmattning, men hon var snabb med att ta kroppen och själens signaler på allvar. Hon kom på så sätt i kontakt med Reiki healing för första gången. Regelbundna healingsessioner tillsammans med samtalscoaching hos en duktig terapeut, kombinerat med daglig meditation, förändrade hennes liv!

Idag arbetar hon som holistisk livscoach, healer och kursledare där hon tagit fram sitt alldeles egna arbetssätt – mycket av detta innebär att utgå från kroppens chakrasystem, oavsett om det är enskilda sessioner eller kurser i personlig utveckling. Hennes mål är att inspirera och hjälpa människor till ett läkande för både kropp och själ men också till en större medvetenhet, personlig utveckling och ett andligt växande.

Att leva livet och följa sina drömmar har alltid varit Elins motto och det som drivit henne framåt. När hon 2022 förverkligar sin stora livsdröm – att bli författare – hoppas hon genom detta inspirera människor till att våga tro på sig själva, följa sina hjärtan och förverkliga sina drömmar. Elin är övertygad om att varje människa har enormt stor potential och kan med vår inre kraft skapa det liv vi önskar.

Vi kan inte se bokningslistan hos Apollo, därför är det viktigt att du mailar oss när du genomfört din bokning.

Varma hälsningar
Elin Pehrsson & Anna Mårts